‘World Class Rapid Digitization of Cultural Heritage’
Paris Photo
Charlotte Dumas | Carabinieri A Cavallo (Rome, 2004)

De Donkere Kamer- Parijs

De Donkere Kamer, een populaire tweemaandelijkse live show over fotografie in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam, organiseert in samenwerking met Picturae een Parijs editie tijdens Paris Photo. DDK- Parijs zal plaatsvinden op vrijdag 16 november in Institut Néerlandais in Parijs tussen 16:00 en 19:30 uur.

Het programma is rijkelijk gevuld met vijf interviews van internationaal vermaarde fotografen en boekontwerpers, columns door critici en zes pitches van fotografen die op zoek zijn naar financiële steun voor hun project.

De Nederlandse fotografe Scarlett Hooft Graafland zal praten over haar enigszins magische foto's. De Canadese fotograaf Donald Weber geeft uitleg bij zijn project en boek Interrogations. Fotograaf  Martin Roemers laat ons zijn prijswinnende project Metropolis zien. De Amerikaanse fotograaf Stanley Greene en de Nederlandse ontwerper Teun van der Heijden vertellen over hun nieuwe samenwerking en Greene's nieuwe boek: The Western Front. De Nederlandse fotografe Charlotte Dumas zal praten over haar serie Anima die op dit moment tentoongesteld wordt in Institut Néerlandais in Parijs. De Engelse kunstcriticus Francis Hodgson en de Nederlandse fotografiecritca Merel Bem lezen beiden hun column over de huidige status van fotografie. De jonge fotografe Robin de Puy maakt portretfoto’s.

Ook zal Viewbook een korte presentatie houden en presenteren de makers van GUP Magazine hun laatste initiatief New!

Extra in het programma: zes fotografen pitchen hun fotoproject in drie minuten. Het publiek bepaalt de winnaar. Deze fotograaf ontvangt van Picturae een financiering van € 1.000,- voor zijn of haar fotoproject.

DDK- Parijs is een samenwerking tussen de FotografenFederatie, Picturae en de website PhotoQ. In Amsterdam is DDK een samenwerking tussen de FotografenFederatie, Pakhuis de Zwijger en de website PhotoQ.

Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

DDK-Parijs

Vrijdag 16 november | 16.00-19.30 uur (continu programma – voertaal: Engels)
Institut Néerlandais, 121 Rue de Lille  75007 Paris, France

Programma


16.00 presentaties New en Viewbook
16.30 opening
16.35 interview Charlotte Dumas
17.00 column Francis Hodgson
17.05 interview Stanley Greene en Teun van der Heijden
17.30 interview Scarlett Hooft Graafland
17.55 zes pitches
18.40 column Merel Bem
18.45 interview Martin Roemers
19.10 interview Donald Weber
19.30 sluiting

Partners

ddkffinnpqpicturae-logologo magnum