‘World Class Rapid Digitization of Cultural Heritage’
23Nov

Picturae's Paris Photo groot succes!

Donderdag

Donderdag 15 november werd Picturae’s Paris Photo ingeluid met de opening van twee prachtige tentoonstellingen in ons kantoor bij Magnum Photo’s. Ten eerste de bijzondere tentoonstelling ‘Middlesex’ van Archive of Modern Conflict. Deze tentoonstelling bracht het werk van Magnum fotograaf Bruce Gilden en fotografen als Stephen Gill, Kalev Erickson en Antony Cairns bijeen. Andere werken van deze fotografen waren diezelfde week te zien in een van de grootste stands van Paris Photo in Grand Palais. De tweede tentoonstelling die onder de aandacht werd gebracht was de overzichtstentoonstelling van Kors van Bennekom. Deze tentoonstelling biedt een selectie van ‘Kors Keuze’ die in 2002 in FOAM te zien was.


Vrijdag

Vera Weterings

Op vrijdag waren we te gast in het prachtige monumentale pand van Institut Néerlandais. Hier hadden we de gehele vierde verdieping tot onze beschikking. Het programma was rijkelijk gevuld. In de ochtend werden gasten op z’n Frans ontvangen met heerlijke macarons en koffie voor bij de ronde tafel discussie. Hierna volgde een gezellig lunchbuffet waarbij op locatie risotto werd bereid. Ondertussen startte de fotostudio van fotografe Robin de Puy. Halverwege de middag konden gasten de tentoonstelling Anima van Charlotte Dumas bezichtigen en ook toelichting krijgen van de fotografe zelf. Aan het einde van de middag was het zo ver: De Donkere Kamer- Parijs Editie. Dit was een daverend succes! Tijdens deze liveshow liepen gasten af en aan. Aan iedereen was gedacht: een hapje en een drankje was te vinden op de borrel en de intellectuele geest werd bevredigd tijdens de boekverkoop.


Zaterdag

Vera Weterings

Tijdens de laatste dag van Picturae’s Paris Photo gaven we bezoekers de kans nogmaals rustig de tentoonstelling ‘Middlesex’ van Archive of Modern Conflict en de overzichtstentoonstelling te bezichtigen.

Ruim 250 gasten hebben samen met Picturae kunnen genieten van het fotografie event. Liefhebbers van fotografie van heinde en verre kwamen samen om samen Picturae’s Paris Photo te beleven. Van fotograaf tot conservator. Wat ons betreft was het zeer geslaagd en mogelijk voor herhaling vatbaar…

Nieuwsgierig naar het complete verslag? Lees het hier.