‘World Class Rapid Digitization of Cultural Heritage’
16Okt

GEZOCHT: fotografen voor pitch De Donkere Kamer- Parijs

Voor De Donkere Kamer (DDK of dark room)- Parijs zijn we op zoek naar zes fotografen die financiële steun voor de start van hun project  kunnen gebruiken. In drie minuten kunnen de fotografen het publiek overtuigen van het belang of de uniekheid van hun fotoproject, -boek of tentoonstelling. Deze pitches worden op vrijdag 16 november in Institut Néerlandais in Parijs gehouden tussen 16:30 en 19:30 uur. Na de pitches, bepaalt het publiek wie financiële steun verdient. Deze fotoraaf ontvangt van Picturae een financiering van € 1.000,- voor zijn of haar foto project.

DDK- Parijs wordt gehouden tijdens Paris Photo. Dit is 's werelds grootste evenement voor fotografie. Paris Photo wordt van donderdag 15 november tot en met zondag 18 november in het Grand Palais in Parijs. DDK- Parijs is een afgeleide van de tweemaandelijkse live show over fotografie in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

Geïnspireerde fotografen kunnen een mail met motivatiebrief (waarom heb je de financiering nodig), projectbeschrijving (max. 1 A4) en recente CV en portfolio (max. 10 afbeeldingen) in één PDF niet groter dan 5MB opsturen naar: pitchjefotoproject@fotografenfederatie.nl  tot 31 oktober. De geselecteerde fotografen worden uitgenodigd hun project op vrijdag 16 november 2012 te presenteren. Deze zes geselecteerde fotografen krijgen tevens een tegemoetkoming van € 100,- in de reiskosten.

DDK- Parijs is een samenwerking tussen Picturae, de FotografenFederatie en de website PhotoQ. De winnaar krijgt van deze organisaties  niet alleen € 1.000,- financiële ondersteuning voor zijn of haar fotoproject, maar ook 100 kwalitatief hoogwaardige scans van zijn of haar negatieven van Picturae.

DDK -  Parijs

Vrijdag  16 november  2012 | 16:30-19:30 uur (continu programma – voertaal: Engels)

Institut Néerlandais, 121 Rue de Lille 75007 Parijs, Frankrijk