‘World Class Rapid Digitization of Cultural Heritage’
Storage

Storage

Het beheren van grote, digitale collecties stelt bijzondere eisen aan de opslagcapaciteit. Alleen het volume van digitale databases al is vaak vele malen omvangrijker dan wat een doorsnee server kan behappen. Veilige en stabiele opslag is van doorslaggevend belang. Voor de collecties, maar zeker ook voor de gemoedsrust van de beheerders.

Back-up

De moeder van alle nachtmerries namelijk, blijft toch het onherstelbare verlies van alle zorgvuldige gedigitaliseerde en opgeborgen data. Dus: hoge kwaliteit data-opslag moet een even hoogwaardige back-up krijgen. We hebben daarom een dubbelsysteem. Ons primaire systeem staat in een datacenter in Amsterdam. Het secundaire systeem wordt ingezet als 'backup & fail-over' systeem en staat op ons eigen datacenter in Heiloo.

Glasvezel

In Heiloo staat dus een complete kopie van het primaire systeem in Amsterdam. Alle data die op het systeem in Amsterdam staan, worden direct doorgekopieerd naar het systeem in Heiloo en daar eveneens bewaard. Dit constante back-up proces vindt plaats via de eigen glasvezelverbinding van Picturae. Juist deze stabiele, veilige opslagfaciliteiten maken een supersnelle en flexibele toegang tot alle data, via websites, mogelijk. Waar het uiteindelijk om draait is dit: doorlopende beschikbaarheid van alle digitale collecties op elk tijdstip en gegarandeerde veiligheid.