‘World Class Rapid Digitization of Cultural Heritage’

Video

Videocollecties zorgen vanwege de omvang vaak voor ruimtegebrek in archieven. Bovendien is het niet altijd even duidelijk wat er nu precies op de videobanden staan en in welke kwaliteit. Picturae voorziet hierin door een baanbrekend concept: wij stellen erfgoedinstellingen de juiste afspeel- apparatuur ter beschikking om de eigen videocollectie te bekijken en te beoordelen!

Formaten

Voorafgaand daaraan zal eerst een riscoanalyse worden opgesteld en een training voor het bedienen van de apparatuur en omgang met het materiaal moeten worden gevolgd. Vervolgens kan het geselecteerde deel van de videocollectie door Picturae worden gedigitaliseerd. Video bestaat in veel verschillende formaten: VHS, Hi8, Video8, miniDV, U-matic, BetacamSP etc..


Wij digitaliseren al deze systemen plus nog vele anderen en minder bekende. Geleverd kan worden op harde schijf in verschillende digitale formaten (DV, H264, JPEG2000 etc.) en natuurlijk in de hoogst mogelijke kwaliteit.


Verder beschikt Picturae over reinigingsmachines die videobanden snel en zorgvuldig kunnen schoonmaken. Ook het zogenaamde sticky shed syndrom is voor ons een oplosbaar probleem. We kunnen de banden met behulp van een speciale oven “bakken” en weer afspeelbaar maken. Onze filosofie: Techniek is belangrijk, maar de drijfveer is passie voor video en het behoud van ons cultureel erfgoed. 

Kwaliteit

Picturae staat voor een hoogwaardige kwaliteit. In samenwerking met de klant wordt toe- gewerkt naar het beste eindresultaat. Op technisch gebied bieden we verscheidende gebruiks- vriendelijke oplossingen. Voortdurend zijn wij op zoek naar verbetering van onze diensten en naar betere methodes die passen binnen de doelstellingen van onze opdrachtgever.

Picturae richt zich op het erfgoed van bibliotheken, archieven, musea en andere erfgoedinstellingen. Een goed voorbeeld van een video digitaliseringsproject is die voor het Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid.

Brochure Audiovisueel

Meer weten over het digitaliseren van audiovisueel materiaal? Download hier de brochure »
Audiovisueel