‘World Class Rapid Digitization of Cultural Heritage’
Michelangelo | Teylers Museum
Michelangelo | Teylers Museum

2D Scanning

De afgelopen jaren is er een verschuiving ontstaan in de vraag van papieren naar digitale documenten. Steeds vaker kunnen we onze eigen geschiedenis online raadplegen. En ook een museumbezoek beperkt zich niet langer tot het museumgebouw zelf. Schilderijen, documenten, foto's, kaarten of prenten zijn tegenwoordig via internet beschikbaar. Picturae digitaliseert deze 'platte' objecten op een manier waardoor zowel de informatie als de uitdrukking van het origineel behouden blijft.

Van analoog naar digitaal

Agenda's, notulen, dossiers, brieven, akten, kaarten, foto's en schilderijen, u noemt het en Picturae digitaliseert het. Vaak zijn deze originelen te kostbaar of te kwetsbaar om zomaar aan iedereen te kunnen tonen. Wij maken daarom een waarheidsgetrouwe digitale kopie. Daarbij wordt rekening gehouden met de kleur-, informatie- en stofuitdrukking van het origineel. Het gevoel en de volledigheid van het origineel moeten in de digitale versie immers net zo aanwezig zijn als bij de analoge versie!

Digitaliseren op maat

Wat het doel van het digitaliseren ook is, het online beschikbaar stellen of substitutie, Picturae maakt altijd een plan op maat. De hoge snelheid van het digitaliseren en kwaliteit sluiten elkaar nooit uit. We werken volgens een kwaliteitswaarborgsysteem conform Metamorfoze norm, een kwaliteit die maar enkele bedrijven kunnen garanderen.  Picturae verzorgt het complete traject, eenmaal digitaal wordt er desgewenst gezorgd voor een goede koppeling aan een database en een zoeksysteem voor de vindbaarheid.