‘World Class Rapid Digitization of Cultural Heritage’
Picturae
Picturae

Concept

Om een digitaliseringsproject een goede slagingskans te geven, kijkt Picturae samen met de klant naar de doelstellingen. Op deze manier worden voor beide partijen zowel de wensen als de mogelijkheden van te voren in kaart gebracht waardoor er prettig samengewerkt kan worden en er een succesvol product opgeleverd kan worden.

Doelstellingen

Picturae staat garant voor een totaal concept. Om erachter te komen wat u precies nodig heeft, worden in de opstartfase zaken besproken zoals hetgeen u met de collectie wilt doen na het digitaliseren en of er bijvoorbeeld een bepaalde doelgroep bereikt moet worden. Verder komen er praktische vragen aan bod, of u bijvoorbeeld vrijwilligers in wilt zetten bij het toevoegen van metadata aan de te digitaliseren collectie. We bespreken dit samen in het eerste stadium om de kans op succes van het project te vergroten: er wordt voor beide partijen duidelijk wat belangrijk is en ook wat niet belangrijk is.

Succes

Daarbij is het ook goed om na te denken over de vraag wanneer het project voor u een succes is. Daarmee kan de energie verplaatst worden naar het bewerkstelligen van een goede uitvoering. Picturae heeft een compleet traject in de aanbieding waar u gebruik van kunt maken. Van het vinden van nieuwe vormen van financiering, het digitaliseren en het beheren, tot het verrijken en commercieel in de markt zetten van uw collectie. Welke onderdelen nodig zijn om uw wensen te verwezenlijken, wordt duidelijk in deze fase. Sluit ons huidige aanbod niet aan bij uw wensen, dan ontwikkelen we het voor u. Veel van onze producten zijn op deze manier tot stand gekomen. Kortom, van concept tot eindproduct.

Bekijk ook de film Picturae, een compleet traject.

Brochure Voor een compleet traject

Picturae, website, beheren, digitaliseren Download hier de brochure »
Voor een compleet traject