‘World Class Rapid Digitization of Cultural Heritage’
Training en Cursus
Picturae

Training en cursus

De producten van Picturae zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk in het gebruik zijn. Om erfgoedinstellingen het zo makkelijk mogelijk te maken om met onze software te werken, bieden we verschillende trainingen en cursussen aan. Op die manier wordt u op een snelle en plezierige manier wegwijs gemaakt in de modules waarmee u uw collectie kunt ontsluiten.

Introductiecursus Memorix Maior

De introductiecursus is bedoeld voor erfgoedinstellingen die Memorix Maior, onze module om uw collectie te kunnen ontsluiten, nog niet gebruiken en zich willen oriënteren op het gebruik ervan. De cursus is ook geschikt voor instellingen die al bezig zijn met de overgang van Memorix 2.0 naar Maior. In de cursus wordt uitgebreid ingegaan op de keuzes die u als erfgoedinstelling kunt maken bij het laten inrichten van de module naar uw eigen wensen. Ook komen de verschillen aan bod van Maior ten opzichte van de oude versie.

Basiscursus Memorix Maior

De cursus Memorix Maior bestaat uit een basisdeel en een deel maatwerk. De basiscursus Memorix Maior is bedoeld voor erfgoedinstellingen die in een dagdeel willen leren hoe zij hun weg kunnen vinden in het beheersysteem. Het basisgebruik van Memorix Maior is voor alle instellingen relevant, maar de specifieke mogelijkheden kunnen per instelling verschillen. De training wordt voor u op maat gemaakt. Daarom bespreken we vooraf met u welke vraagstelling u heeft en of u dieper in wilt gaan op beeldcollecties, genealogische collecties en/of het beheer.

Handleiding van Memorix  Maior

Beeldcollecties

Het onderdeel beeldcollecties is met name interessant voor beheerders van beeld-, museum- of bibliotheekcollecties en richt zich op de ontsluiting van uw beeldcollectie met Memorix Maior. Wat zijn de mogelijkheden om bijvoorbeeld verzamelingen van foto's, video's of kaarten te presenteren? Ook krijgt u informatie over het gebruik van het DAM-systeem, waar u auteursrechten aan beelden kunt toewijzen en u kunt werken met thesauri.

Genealogische collecties

Dit onderdeel richt zich op beheerders van genealogische collecties. Met bijzondere aandacht voor het beheren van de scans van de registers en het op efficiënte wijze  beschrijven van de registers en akten.

Beheer

Het onderdeel Beheer is interessant voor collectiebeheerders, applicatiebeheerders en coördinatoren van vrijwilligers. De onderdelen die aan bod komen zijn onder andere: het beheren van invoerlijsten en de webwinkel en het toekennen van gebruikersrechten en het beheren van rollen.  

CMS

Picturae levert websites die gemakkelijk te gebruiken zijn. Voor het gebruik van het CMS is dan ook geen specifieke technische kennis nodig. Mocht u toch wat extra uitleg willen over het gebruik van het CMS, dan kunnen wij u een cursus op maat aanbieden.

Praktische zaken

Het minimale aantal inschrijvingen voor de standaardcursussen is 4 personen. Bij minder deelnemers gaat de cursus helaas niet door. Het maximum aantal deelnemers per cursus is 9.

Alle standaardcursussen worden aangeboden in onze trainingsruimte in Heiloo waarbij wij ook de lunch en eventueel een rondleiding zullen verzorgen. Het is mogelijk om op locatie een training te geven mits er aan enkele voorwaarden wordt voldaan.

Voor prijzen en het aanvragen van een standaard- of maatwerkcursus kunt u contact opnemen met Pieter Hudig via cursus@picturae.com of 072-53 20 444.